Pui cu sos de struguri

pui-cu-sos-de-struguri-photo

Daca v-a ramas sampanie desfacuta si nebauta iata ce puteti face…

4 portii

600 gr piept de pui
150 gr. boabe de struguri fara samburi
200 ml. smantana dulce
150 ml vin spumant (sampanie)
1 nuca de unt
2 linguri de ulei de masline
patrunjel
sare, piper, ierburi de provence uscate

Se spala pieptul de pui, se portioneaza (eu l-am taiat la marimea unei imbucaturi) si se asezoneaza cu sare piper si ierburi. Boabele de struguri se taie in jumatati (pastrati cateva pentru decor). Se topeste untul si uleiul in tigaie si se pune pieptul de pui la foc mare. Se amesteca din cand in cand pentru ca sa se faca pe toate partile. Dupa cateva minute se adauga vinul spumant. Se mai lasa 2 – 3 minute ca sa se evapore alcoolul apoi se reduce focul si se adauga smantana. Se asezoneaza dupa gust, se mai da un clocot si se adauga strugurii. Se mai lasa un minut, se stinge focul si se adauga patrunjelul tocat. Unul din cele mai simple si tomnatice feluri cu pui…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s