Salam de biscuiti

salam-de-biscuiti-photo

Am gasit nenumarate variante ale acestui dulce simplu si spornic. Cea care ne place noua este una mai amaruie (pentru ca suntem fani ai ciocolatei negre) dar puteti creste cantitatea de zahar in functie de gust.

200 gr biscuiti
5 linguri de zahar
100 gr unt
30 gr cacao
50 gr miez de nuca
100 gr ciocolata neagra
120 ml lapte
Un pumn de stafide
2 lingurite de ness
1 lingurita de esenta de rom

Biscuitii se sfarma manual (pana la marimea preferata) si se adauga intr-un bol cu miezul de nuca tocat (il puteti si praji un pic daca va place) si stafidele. Intr-o craticioara se pune zaharul cu 60 ml de lapte si se aduce la punctul de fierbere. Se amesteca pana se topeste zaharul si se ingroasa un pic. In siropul de zahar se topeste untul si ciocolata. Cand totul e topit se adauga cacaoa (desfacuta in ceilalti 60 ml de lapte), romul si nesul. Se amesteca bine, se mai da un clocot apoi se ia de pe foc si se adauga peste ingredientele uscate amestecand pentru omogenizare. Pe o folie de plastic presarata cu putina cacao se pune compozitia (cam jumatate din ea) si se ruleaza strans. Se procedeaza la fel si cu restul. Apoi se lasa la racit cateva ore. Simplu! Delicios!

Leave a comment