Pui Stroganoff

pui-stroganoff-photo

Un preparat culinar de care cu siguranta ati auzit si care provine din Rusia secolului 19. La origine era o mancare din carne de vita cu smantana. In timp la aceasta reteta s-au adaugat ciupercile, pasta de tomate si mustarul de Dijon. Foarte populara in ultima vreme este versiunea cu carne de pui. 

4 portii 

800 gr de piept de pui taiat fasii (sau cubulete)
400 gr ciuperci champignon feliate
O ceapa medie tocata
2 catei de usturoi tocati
½ cana de vin alb
O lingura de mustar de Dijon
150 gr de piure de tomate
500 ml supa de pui
4 linguri de ulei
200 ml smanatana fermentata (15% grasime)
O legatura de patrunjel proaspat tocat
Sare, piper, boia

Pieptul de pui se asezoneaza cu sare , piper si boia, si se pune la prajit in 2 linguri de ulei cca 2 – 3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Se scoate pe o farfurie. In lichidul ramas se pun celelalte 2 linguri de ulei si ceapa.  Se lasa la calit timp de 1 – 2 minute si se adauga usturoiul. Dupa inca 1 minut se adauga ciupercile si se mai lasa alte 2 – 3 minute la foc mediu. Se pune vinul iar dupa 2 minute supa si se lasa pe foc pana lichidul scade la jumatate. Se adauga pieptii de pui si piureul de tomate. Dupa alte 5 minute se da focul mic si se adauga smantana si mustarul. Se lasa sa dea 2 – 3 clocote, se stinge focul si se presara patrunjelul. Eu am servit puiul alaturi de paste simple si presarate cu parmezan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s