Supa crema de dovleac

supa-crema-de-dovleac-photo

4 portii

1 kg de dovleac curatat de coaja si samburi
2 cepe tocate
200 ml de smantana dulce
100 ml supa de legume
50 gr nuci
Un varf de cutit de nucsoara (sau condiment 7 piperi)
Sare, un praf de piper cayenne
2 linguri de ulei de masline

Dovleacul se taie cubulete si se intinde intr-o tava unde se amesteca bine cu 1 lingura de ulei, sare si piper. Se da la cuptorul incins la 200 de grade pentru 25 de minute. Ceapa se pune la calit intr-o cratita cu cealalta lingura de ulei. Cand dovleacul este gata se scoate si se amesteca cu ceapa calita. Se adauga supa de legume, smantana, se condimenteaza si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se mixeaza si se serveste cu nuca maruntita si un strop de smantana fermentata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s