Rigatoni pasticciati cu legume

rigatoni-pasticciati-cu-legume-photo

3 portii 

250 gr paste rigatoni
250 gr mozarella
O vanata mica
Un dovlecel mediu
O ceapa mica
Un catel de usturoi
250 ml suc de rosii
100 gr de parmezan ras
O mana de frunze de busuioc tocate
Sare, piper, oregano uscat
20 gr unt

Vanata se spala, se curata (stil zebra) si se taie cubulete. Dovlecelul se spala si se taie cubulete. Legumele se calesc intr-o tigaie nonaderenta cu putin ulei mai intai vinetele apoi si dovlecelul. Se asezoneaza cu sare, piper si oregano. Pastele se fierb cu un minut mai putin decat indicatiile de pe pachet. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit in putin unt. Dupa 2 -3 minute se adauga sucul de rosii, se asezoneaza cu sare si piper (puteti pune si un pic de zahar daca sucul e prea acid) si se lasa la fiert cca 10 minute, pana se ingroasa un pic. La final se adauga busuiocul si se amesteca. Pastele se amesteca cu sosul de rosii, legumele si mozarella taiata cubulete. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt se pune un strat de paste, se pudreaza cu parmezan ras si se adauga al doilea strat de paste. Deasupra se presara parmezan ras. Se da la cuptorul incins (200 grade) pentru cca 20 de minute (pana se topeste parmezanul si devine usor maroniu).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s