Curry de vinete

curry-de-vinete-photo

4 portii

O vanata mare
2 linguri de ulei
O ceapa
2 catei de usturoi
Un morcov
2 rosii medii
Un ardei iute
2 linguri de cocos razuit
O linguria de praf de curry
O lingurita de Garam Masala (gasiti la magazinele de codimente)
¾ cana de supa de legume
½ cana de lapte de cocos (sau smantana dulce)
Sare , piper , boia iute
Patrunjel pentru ornat
250 gr orez basmati
2 cepe verzi
Coaja de la o lamaie

Intr-un blender se pun: usturoiul, rosiile, ardeiul iute (daca nu va place foarte picant il puteti curata de seminte) si nuca de cocos razuita. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena. Se incalzesc intr-o tigaie cele 2 linguri de ulei si se pune la calit ceapa tocata si morcovul taiat marunt. Dupa cateva minute se adauga vanata curatata si taiata cubulete. Se lasa la foc moderat un minut (amestecand pentru a se rumeni uniform) apoi se adauga pasta din blender. Se amesteca bine si se lasa 2 minute sa scada zeama de la rosii. Apoi se toarna supa si laptele de cocos se aduce la punctul de fierbere, se adauga praful de curry, garam masala, se condimenteaza cu sare si piper (si boia daca o doriti mai iute), se amesteca si se lasa la foc mic pana cand scade si devine un sos cremos.  Orezul se pune la fiert in 650 ml de apa cu un pic de sare. Cand a inceput sa fiarba se stinge focul, se acopera vasul si se lasa 12 minute. Apoi se amesteca in el ceapa verde toccata si coaja de lamaie.

Advertisements

One thought on “Curry de vinete

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s