Flan cu prune

flan-cu-prune-photo

Un desert de sezon simplu si pufos.

120 gr de faina
4 oua
130 gr de zahar
20 de prune (fara samburi – cca 500 gr)
50 gr unt topit
500 ml lapte
Un praf de sare
½ lingurita de socrtisoara macinata
O lingura de rom
Zahar pudra (optional)

Prunele se spala se desfac in jumatati si li se scot samburii. Se amesteca intr-un bol cu lingura de rom si scortisoara. Se lasa 15 minute. Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina si se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava de cuptor unsa cu unt se aseaza prunele cu miezul in jos. In amestecul de oua cu zahar si faina se adauga sarea, untul topit, laptele si zeama ramasa de la prune. Se omogenizeaza si se toarna peste prunele din tava. Se da prajitura la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute. Apoi se scade temperatura sub mediu (170 de grade) si se mai lasa pana la o ora. Cand s-a racit se portioneaza si se pudreaza (optional) cu zahar pudra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s