Pui la Tajine cu legume

pui-la-tajine-cu-legume-photo

Tajine-ul este un vas de origine africana. Datorita formei sale (in care aburul condensat pe capac nu curge inapoi in mancare ci se prelinge pe peretii vasului) orice ati gati in acest vas devine o mancare coapta/inabusita. Adica e ca si cum ati gati-o o vreme pe aragaz, apoi in cuptor (si chiar puteti incerca aceasta varianta daca nu aveti Tajine). Acest lucru, alaturi de condimentele care va plac ii va da preparatului o savoare unica. Si unde mai pui ca nu poate fi nimic mai “simplutz” decat sa gatesti totul intr-un singur vas… 

4 portii

600 gr piept de pui
O ceapa
2 morcovi
Un sfert de radacina de telina
Un dovlecel mediu
O capatana mica de broccoli
250 gr rosii cherry
100 gr masline
O jumatate de lamaie
20 ml ulei de masline
150 de ml vin alb
150 ml supa de legume
Sare, piper
Verdeata (patrunjel, oregano, foi de dafin)

Pieptul de pui se taie in bucati potrivite. Se asezoneaza. Se taie ceapa rondele, morcovii si telina cubulete, la fel si dovlecelul. Broccoli se spala apoi se rupe in bucatele. Rosiile se taie jumatati iar lamaia se feliaza. Se pune un strat subtire de ulei in vas. Se aseaza straturi de ceapa, zarzavat, pui si dovlecel. Se pun in vas vinul, supa, feliile de lamaie si maslinele. Se asezoneaza si se adauga verdeata. Se pune vasul pe foc mic. Se acopera si se lasa cca 40 de minute. Se adauga apoi broccoli si rosiile cherry si se mai lasa 20 de minute. Simplu si gustos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s