Prajitura cu rubarba

Prajitura cu rubarba photo

In sezon, tulpinile de rubarba pot inlocui cu succes orice fructe dulci acrisoare fie in sosuri, fie in prajituri. Iata o reteta de padispan simplu cu toping de rubarba care nu va va dezamagi.

500 gr tulpini de rubarba
120 gr zahar
50 ml apa
3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri de faina
200 ml smantana pentru frisca
Mure pentru ornat

Rubarba se spala se curata capetele si se taie in bucati de cca 2 cm. Acestea se pun apoi intr-o cratita lata cu zaharul si apa si se lasa cca 15 minute – la foc mic – sa se inmoaie. Intre timp se bat galbenusurile de ou cu zaharul cca 5 minute. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de oua cu zahar. Se unge o tava cu unt si se pune rubarba calita. Se egalizeaza, apoi se toarna deasupra aluatul de pandispan. Se lasa la cuptorul incins la 180 de grade 25 de minute. Se rastoarna pe un platou se taie in bucati patrate si se orneaza cu frisca si mure (sau alte fructe, ciocolata rasa, siropuri, etc…dupa gust))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s