Crema mascarpone cu cirese

Crema mascarpone cu cirese photo

Inainte de o binemeritata perioada de vacanta ne-am tratat cu un desert extrem de simplu si de racoros in zile caniculare pe care vi-l impartasesc cu drag…. 

3 portii*

250 gr mascarpone
2 ½ linguri de zahar
2 oua
9 cirese (sau alte fructe de sezon)
Un plic zahar vanilinat
O lingurita de coniac

*Pentru mai multe persoane inmultiti proportional cantitatile.

Ouale se bat cu zaharul cca 6 -8 minute (pana se albesc si devin o crema omogena si fina). Se adauga mascarpone (pe rand, cate o lingura care se bate pana la incorporare). Se lasa crema la rece. Intre timp se desfac ciresele in jumatati si li se scot samburii. (In cazul altor fructe acestea se curata si se taie cubulete). Se pun intr-un bol cu zaharul vanilinat si lingurita de coniac si se lasa 10 minute (pana se topeste zaharul). Se imparte crema in recipiente de servire (cate 3- 4 linguri/ recipient). Deasupra se pun cu grija fructele si ( cu o lingurita) zeama care au lasat-o. Pofta buna si sa ne auzim cu bine !

Advertisements

2 thoughts on “Crema mascarpone cu cirese

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s