Linte cu rosii si gorgonzola

Linte cu rosii si Gorgonzola photo

4 portii

1 ceapa rosie
250 gr. linte
1 catel de usturoi
3 lg. Patrunjel tocat
3 lg. cozi ceapa verde tocate
3 lg. Marar tocat
150 gr. Gorgonzola
50 gr. rosii uscate
4 rosii cherry
3 lg. ulei masline
1 lg. otet din vin rosu
2 lg. otet balsamic
Sare, piper

Ceapa se curata se taie felii fine si se pune intr-un bol cu un praf de sare si lingura de otet. Se lasa cca. 10 minute. Lintea se fierbe in multa apa (apa sa depaseasca cu 2 degete lintea in vas) cu putina sare timp de 30 – 35 de minute ( sau pana se inmoaie). Se scoate, se scurge si (dupa ce s-a racorit) se amesteca cu jumatate din cantitatea de branza, rosiile uscate taiate marunt, uleiul de masline, catelul de usturoi tocat, ceapa si otetul balsamic. Se adauga verdeata si se asezoneaza. La servire se adauga restul de branza si rosiile cherry taiate in sferturi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s