“Shorba” sau sos indian

Shorba sau sos indian photo

Un sos aromat si picant din bucataria Indiana care poate acompania excelent un orez cu carne sau legume. Desi varianta originala contine si alte ingrediente specifice,  veti obtine un rezultat savuros si in varianta mai “simplutza”…! prezenta aici.

4 portii

2 linguri de ulei
O ceapa curatata si taiata grosier
2 catei de usturoi
O bucata de ghimbir (de marimea unei nuci)
2 rosii medii taiate in sferturi
2 ardei iuti spalati si curatati de cotor
2 linguri de cocos razuit
O lingurita de praf de curry
O lingurita de Garam Masala (gasiti la magazinele de codimente)
¾ cana de supa de legume
½ cana de lapte de cocos (sau smantana dulce)
Sare , piper , boia iute

Intr-un blender se pun: ceapa, usturoiul, ghimbirul (curatat si taiat felii), rosiile, ardeii iuti (daca nu va place foarte picant ii puteti curata de seminte) si nuca de cocos razuita. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena. Se incalzesc intr-o tigaie cele 2 linguri de ulei si se pune pasta la calit cateva minute, amestecand mereu (pana cand seamana cu un piure si incepe sa se adune in mijlocul vasului). Se toarna supa si laptele de cocos se aduce la punctul de fierbere, se adauga praful de curry, garam masala, se condimenteaza cu sare si piper (si boia daca o doriti mai iute) si se lasa la foc mic pana cand ajunge la consistenta dorita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s