Cartofi Wedges

Cartofi wedges photo

Cei care urmaresc acest blog de pe la inceputuri se vor intreba cu siguranta care este diferenta intre cartofii acestia si cei postati sub numele de cartofi aurii. Diferentele sunt in numar de doua si ele constau in: marimea in care sunt taiati cartofii – termenul de wedges sugereaza bucati mari – si faptul ca (pentru a fi bine gatiti la aceasta dimensiune) cartofii sunt prefierti.

La un Kg de cartofi noi:
O lingura rasa de sare mare
O lingurita de pudra de chilli
2 linguri de ulei.

Cartofii se spala bine (fara sa se curete de coaja) se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu putina sare. De cand dau in clocot se lasa 4 minute apoi se scot si se lasa sa se scurga bine. Se amesteca apoi cu sarea, praful de chilli si uleiul (asa incat toti cartofii sa fie acoperiti de ulei si condimente) si se pun (intr-un singur strat ) intr-o tava de copt. Se dau la cuptorul incins in prealabil la 230 de grade  pentru 30 de minute. (La jumatatea perioadei se amesteca astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s