Clatite verzi cu sparanghel si sos de capere

Clatite verzi cu sparanghel si sos de capere (photo)

Cca 3 portii : 8 – 9 clatite

100 gr spanac
3 cepe verzi tocate fin
2 linguri de faina integrala
Un plic praf de copt
½ lg seminte de chimion
1 ou
50ml ulei
100 ml lapte
Zeama si coaja de la ½ lamaie
2 linguri de capere
100 gr unt
O lingurita de tarhon uscat
Sare, piper
Ulei pentru prajit 

Spanacul se spala si se pune la fiert in putina apa cu sare. Dupa cateva minute se scoate si se lasa la racit. Cand s-a racit suficient se stoarce bine de umezeala si se toaca grosier. Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul, laptele si galbenusul de ou pana se obtine un aluat omogen. Se adauga chimionul, spanacul si ceapa verde si se asezoneaza. Apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Din acest material se ia cu lingura si se pune intr-o tigaie unsa cu putin ulei, la foc mediu, cate o lingura din compozitie (cu grija sa nu se imprastie prea tare. Clatitele e bine sa aibe cam 7 cm diametru si ½ de cm grosime). Se lasa cate 2 minute pe fiecare parte (pana capata o culoare verzui aramie). Sparanghelul se pregateste la fel ca in reteta de sparanghel cu dressing frantuzesc. (Puteti folosi si orice alte legume) Pentru sosul de capere se topeste untul intr-o craticioara, se adauga caperele, tarhonul, zeama si coaja de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper. Se tine la cald pana la servire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s