Tater Tots (galuste de cartofi)

Tater tots (galuste de cartofi) photo

O garnitura aratoasa si gustoasa.

4 portii

1 kg de cartofi
2 linguri de faina
Un ou
Cozile de la 3 cepe verzi
O mana de frunze de patrunjel tocate.
Sare, piper
500 ml ulei pentru prajit

Cartofii se curata se taie in cuburi mari si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa 5 minute dupa ce incep sa fiarba iar apoi se scot intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Se dau prin razatoarea mare si se amestca intr-un bol cu faina, oul batut, cozile de ceapa tocate si frunzele de patrunjel si se asezoneaza. Se pune uleiul la incins intr-un vas nu mare dar destul de adanc. Din amestecul de cartofi se formeaza niste galuste (cat chiftelele) care se pun la prajit in tigaie, la foc mare.  Se lasa 2-3 minute, pana capata o crusta aurie. Foarte buni ca si garnitura se pot manca si ca atare alaturi de o salata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s