Lasagna Florentina cu legume la grill

Lasagna Florentina cu legume la grill photo

4 portii 

6 foi de lasagna
2 dovlecei
400 gr ciuperci
400 gr. mozarella
400 gr spanac gata curatat
350 gr branza de vaci
2 oua
2 linguri de smantana
O cutie (400 gr) rosii cubulete din conserva
2 catei de usturoi
Sare, piper
100 gr parmezan ras
O lingura de ulei
Oregano uscat
O mana de frunze de busuioc tocate

Legumele se curata se spala, se taie felii si se pun la grill cate 2 – 3 minute pe fiecare parte. Se scot intr-un vas si se asezoneaza cu sare, piper si oregano. Intre timp se face sosul de rosii mixand conserva de rosii cu usturoi si busuioc pana la obtinerea unui amestec omogen care se sareaza si se pipereaza. Foile de lasagna se gatesc conform indicatiilor de pe pachet. Spanacul se opareste in apa cu sare pana se inmoaie, se scurge bine, apoi se toaca marunt. Se amesteca cu branza de vaci, smantana, ouale si se asezoneaza. Intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt (sau un vas termorezistent) se intinde subtire un strat de sos de rosii dupa care se cladesc in straturi succesive: foi de lasagna, pasta de spanac,  legume si mozarella taiata felii. Se repeta operatia. Peste al treilea strat de foi se intinde restul de sos de rosii si se presara parmezanul. Se da la cuptorul incins mediu la 180 de grade pentru cca 35 de minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s