Cartofi cu verdeata in straturi

Cartofi cu verdeata in straturi photo

O garnitura perfecta pentru mese cu prietenii. Ingredientele putine dar pregnante vor face din acesti cartofi unii din preferatii dvs.

4 – 6 portii

2 kg cartofi
140 gr unt topit
2 maini de cimbru si rozmarin proaspat
Sare, piper

Cartofii se curata de coaja apoi se taie in felii subtiri. (Puteti folosi “mandolina” sau mixerul pentru asta). Feliile se tamponeaza de umezeala cu un prosop si se pun intr-un bol. Deasupra se toarna untul topit, verdeata tocata, sare si piper dupa gust. Se amesteca apoi cu grija pana cand toti cartofii sunt acoperiti de ingrediente. Se monteaza apoi intr-un vas termorezistent in straturi verticale (ca si cartile in biblioteca) pana se umple vasul. (Pentru a lucra mai eficient sprijiniti vasul asa incat sa stea putin inclinat. Astfel cartofii nu vor aluneca tot timpul.) Se dau la cuptorul incins la 200 de grade cca 45 – 50 de minute ( pana capata o crusta aurie si sunt patrunsi in interior)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s