Cotlet banatean

cotlet banatean photo

…dupa o vizita la Casa Bunicii din Timisoara.

2 portii 

4 felii subtiri de cotlet
1 ceapa
2 felii de bacon
4 ciuperci champignon
50 ml smantana
100 gr cascaval ras
O lingura de ulei
Sare, piper
Un praf de cimbru uscat

Cotletele se asezoneaza cu sare si piper si se pun la foc iute in tigaie (se poate folosi muschiulet su pulpa cu conditia sa fie taiate in felii subtiri). Se lasa cate 2 – 3 minute pe fiecare parte (depinde de cat sunt de groase), se scot, se acopera si se tin la cald. In aceeasi tigaie se pun apoi la calit ceapa (curatata si taiata pestisori), baconul maruntit si dupa 1 minut ciupercile feliate. Se lasa 2 minute la foc mediu amestecand constant. Apoi se toarna smantana lichida, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru si se mai lasa un minut la foc mic. Cotletele se pun intr-o tava se acopera cu amestecul de ceapa cu ciuperci iar deasupra se presara cascaval ras. Se dau la cuptor pentru 5 – 6 minute, pana se inmoaie cascavalul (si se rumeneste usor).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s