Salata de legume la grill si sos de branza albastra

Salata de legume la grill si sos de branza albastra  photo

4 portii

80 gr spanac baby
80 gr rucola
8 frunze de salata verde
8 rosii cherry
Un dovlecel mic
½ vanata
Un ardei rosu
4 ciuperci champignon
50 gr branza albastra
100 ml smantana lichida
Zeama de la o jumatate de lamaie
O lingura otet balsamic
Sare, piper
Ulei de masline
Un praf de oregano uscat
O mana de patrunjel tocat

Salata se spala se zvanta si se rupe bucati. Se pune intr-un bol impreuna cu rucola si spanacul. Se adauga rosiile cherry taiate feliute si se amesteca cu 2 linguri ulei de masline, otetul balsamic, sare si piper. Legumele se spala si se feliaza in bucati de cca 1 cm. Se pun la grill in tigaie pe aragaz (fara ulei) cca 4 minute pe o parte. Se scot intr-un bol in care se amesteca cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, patrunjelul tocat, oregano, sare si piper. Smantana lichida se incalzeste pana la punctul de fierbere. In ea se zdrobeste branza albastra si se amesteca la foc mic pan la omogenizare. Se repartizeaza pe farfurii salata si legumele si se toarna dressingul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s