Cartofi noi cu pesto de leurda

Cartofi noi cu pesto de leurda photo

4 portii

800 gr de cartofi noi (se pot folosi si obisnuiti taiati cubulete)
40 gr frunze de leurda
O legatura de patrunjel
50 gr nuci
50 gr parmezan
O mana de fire de macris tocate
½ lingurita de otet de vin alb
Sare, piper
100 ml ulei de masline

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru cca 10 minute. Se scurg, se taie in bucati cat o nuca si se amesteca cat sunt calzi cu otetul si 50 ml de ulei. Restul ingredentelor maruntite, se amesteca cu 50 ml ulei de masline pana la consistenta unui sos verde (dupa gust se pot lasa si bucatele mai mari). Apoi se toarna pest cartofi si se omogenizeaza. Va rezulta o garnitura proaspata si aromata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s