Cheesecake cu ciocolata

Cheescake cu ciocolata photo

Ingrediente pentru formă cu diametrul de 25 cm):

Blat

Unt topit – 75 gr
Biscuiti digestivi – 180 gr
Fulgi de migdale – 25 gr

Umplutura

Mascarpone –500 gr
Crema de branza – 100 gr
Smantana fermentata – 250 gr
Zahar – 150 gr
2 oua
1 lingurita de esenta de vanilie

Toping

75 gr ciocolata neagra 

Se amesteca untul topit cu biscuitii macinati impreuna cu fulgii de migdale (prajiti usor intr-o tigaie nonaderenta) si se preseaza pe fundul formei cu blatul detasabil, tapetata in prealabil cu hartie pergament. Se dau la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru 10 minute. Se scoata tava si se lasa la racorit. Cuptorul se da la foc mic (140 de grade – tr. 3). Pentru umplutura se bat ingredientele pana la omogenizare si se toarna peste blatul de biscuiti. Intre tip se topeste ciocolata la bain marie. Inainte de a baga tortul in cuptor se toarna in fir subtire ciocolata si se amesteca usor cu o scobitoare (pentru un efect marmorat). Se lasa tortul in cuptor 30 de minute, apoi se stinge focul si se lasa cateva ore (preferabil peste noapte). E foarte bun rece.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s