Sparanghel cu dressing frantuzesc

Sparanghel cu dressing frantuzesc photo

2 portii

500 gr sparanghel (raman cam 300 dupa ce il curatati)
3 linguri de ulei de masline
Zeama de la ½ de lamaie
½ lingurita musatr de Dijon
25 gr parmezan
Sare, piper
O lingura de patrunjel tocat marunt

Sparanghelul se spala, se curata de partile fibroase si se fierbe (la abur) cca 5 minute. (Puteti incerca si varianta la cuptor in care il puneti intr-o tava intr-un singur strat, il asezonati cu sare, piper si il stropiti cu ulei de masline, apoi il coaceti la foc iute – 220 de grade – cca 10 minute, pana se rumeneste usor). Se face un dressing din ulei de masline, zeama de lamie, mustar, sare si piper. In acest sos se amesteca si patrunjelul. Sparanghelul se aseaza pe farfurii si se stropeste bine cu dressing. Cat sparanghelul e inca cald se presara si parmezanul sau se rad bucati mai mari.

Advertisements

One thought on “Sparanghel cu dressing frantuzesc

  1. Pingback: Clatite verzi cu sparanghel si sos de capere | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s