Stir Fry aromat de conopida

Stir fry aromat de conopida photo

4 portii

600 gr conopida curatata si rupta in buchetele
O ceapa medie taiata julien
100 ml supa de legume
2 catei de usturoi tocati
½ lingurita leustean uscat
½ lingurita de turmeric
½ lingurita boabe de coriandru
½ lingurita seminte de chimen
O lingurita de ghimbir murat (sau ½ lingurita proaspat)
Sare, piper, fulgi de chilli (optional)
Putin ulei
Patrunjel verde pentru ornat

Intr-o tigaie antiaderenta (fara ulei) se pun pentru 2 -3 minute la foc moderat semintele de chimen si boabele de coriandru. Dupa ce s-au incalzit (si le simtiti bine aroma) se rastoarna intr-un mojar unde se piseaza bine cu ½ lingurita de sare, piper, turmeric, leustean si un praf de chilli. Intr-o tigaie incapatoare se pune ceapa la calit in putin ulei. Dupa 2 -3 minute (cand s-a inmuiat) se adauga amestecul de condimente uscate, ghimbirul si cateii de usturoi tocati. Se amesteca, se mai lasa 1 minut si se adauga conopida si supa, se da focul mai tare si se lasa cca 12 minute amestecand frecvent (pana cand conopida s-a inmuiat si zeama a scazut aproape in totalitate). Se presara cu patrunjel tocat si se serveste ca si garnitura.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s