Mancare de conopida cu rosii

Mancare de conopida cu rosii photo

4 portii

500 gr conopida curatata si rupta in buchetele
200 gr paste
Un fir de praz
12 masline curatate de samburi si taiate grosier
½ ardei iute curatat de seminte si taiat marunt
30 gr capere
O cana de supa de legume
500 ml suc de rosii
2 catei de usturoi tocati
Sare, piper, busuioc uscat
Putin ulei
(parmezan ras daca nu sunteti in post)

Pastele se fierb in apa cu sare timp de cca 6 – 7 minute. Conopida se spala si se pune la fiert in apa cu sare pentru 4 minute. Prazul se curata, se spala, se taie rondele si se pune la calit. Dupa 2 minute se adauga ardeiul iute si usturoiul. Se asezoneaza cu sare si piper si se mai lasa 2 minute la calit. Se adauga conopida si cana de supa. Se acopera vasul si se lasa la fiert cca 5 minute. Se adauga apoi sucul de rosii, maslinele, caperele si pastele. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se da vasul la cuptorul incins mediu (180 grade) pentru 12 minute. (Daca nu tineti post presarati si parmezan cand bagati mancarea in cuptor).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s