Rosii umplute la cuptor

Rosii umplute la cuptor photo

Un aperitiv lejer si rapid dar aromat, de servit alaturi de o salata verde …sau ca atare.

Umplutura pentru 4 rosii
O ceapa medie
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
12 masline fara samburi
O lingura buna de capere
30 gr pesmet (nu foarte marunt)
O lingurita oregano uscat
O lingurita tarhon uscat (menta, marar…)
½ lingurita chimion macinat
40 gr parmezan ras (optional)
Sare, piper,

Rosiile se spala. Se taie varful la cca 1 cm de partea cu codita. Se scobesc de miez cu o lingurita, se pudreaza cu sare si se pun cu fata in jos pe un gratar sa-si lase sucul timp de cel putin 30 de minute. Apoi se sterg de umezeala in exces cu un servetel de hartie. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se calesc timp de 5 – 6 minute (la foc mic) ceapa, usturoiul si maslinele tocate. Se amesteca apoi intr-un bol cu mirodeniile, pesmetul si caperele. (Daca nu doriti un fel vegan puteti adauga si parmezan) Se asezoneaza amestecul cu piper si (daca mai e nevoie) sare si se umplu cu el rosiile. Se picura peste rosii restul de ulei si se dau la cuptorul incins sub mediu (170 grade) timpe de 35 – 40 de minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s