Cotlete cu mustar in sos de ceapa si mere

Cotlete cu mustar in sos de ceapa cu mere photo

4 portii 

8 felii subtiri de cotlet fara os
Un mar
1 ceapa
4 linguri de mustar
50 ml vin
50 ml apa
O nuca de unt
O lingura de ulei
Sare, piper, cimbru

Uleiul se pune la incins in tigaie. Cotletele se asezoneaza cu sare si piper si se pun la prajit la foc iute. Se lasa cate 3 minute pe fiecare parte (pana se rumenesc frumos), se scot, se acopera si se tin la cald. In aceeasi tigaie se pun apoi la calit ceapa (curatata si taiata pestisori) si marul taiat felii. Se lasa 2 minute la foc viu amestecand constant. Apoi se toarna vinul, se amesteca bine sa se desprinda bucatelele de pe fundul tigaii. Dupa 1 minut se asezoneaza mancarea cu sare, piper si cimbru. Se pune untul iar cand acesta s-a topit se adauga cotletele unse cu mustar pe ambele parti. Se toarna apa, se amesteca usor ca sa se incorporeze si se baga tigaia in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute. Un piure de legume sau o salata vor fi binevenite alaturi…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s