Tarta cu legume

Tarta cu legume photo

E clar!. Ne plac tartele. Mie sa le fac, alor mei sa le manance. Si suntem toti in castig pentru ca genul acesta de tarte se face foarte repede si este extrem de savuros… 

Blat:
150 gr faina
75 gr unt rece taiat cubulete
20 gr apa rece
Umplutura:
Un ardei rosu taiat julien
O vanata medie
8 rosii cherry taiate in jumatati
100 gr branza de capra
2 oua
100 ml de smantana fermentata
Sare, piper, oregano uscat
O mana de frunze de rucola
50 gr unt

Se incinge cuptorul la medium (180 de grade).
Aluatul se face la fel ca in reteta de Tarta cu spanac si branza. Ardeiul se pune in tigaie cu putin unt, sare si piper si se lasa, la foc mediu pana se inmoaie si capata nuante maronii pe margini. Vanata se cojeste, se taie cubulete si se caleste si ea (in aceeasi tigaie, dupa ce e scos ardeiul) la foc iute, cu sare, piper si oregano pana prinde un pic de nuanta aurie. Apoi se lasa la racorit si se mixeaza cu ouale si smantana. Se asezoneaza. Cand aluatul s-a racit un pic se umple forma de tarta cu amestecul de vinete cu smantana. Deasupra se aranjeaza ardeiul, rosiile si branza de capra taiata cubulete (puteti folosi orice alta branza, dupa gust). Se da tarta la cuptor pentru cca 25 de minute, pana se rumenesc branza si rosiile. La servire se presara frunze de rucola

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s