Vinete cu sos de iaurt

Vinete cu sos de iaurt photo

Am gasit de curand o carte de retete a lui Yotam Ottolenghi (am cautat-o inspirat de prietena mea Gabi din SUA) si trebuie sa recunosc ca e unul din marii maestrii ai bucatariei vegetariene. Il puteti gasi si pe net si cred ca din cand in cand si pe la tv. Iata o reteta pe cat de simpla pe atat de savuroasa din colectia lui, perfecta ca si aperitiv. 

2 portii

O vanata
Cateva fire de cimbru
150 ml iaurt gras
50 ml lapte batut
Un pumn de samburi de rodie
Ulei de masline
Sare, piper

Vanata se spala, si se taie pe lung in doua jumatati egale. Se cresteaza miezul in romburi (fara a perfora coaja). Se acopera cu o pelicula subtire de ulei de masline (cel mai simplu cu o lingura sau o pensula) si se asezoneaza cu sare, piper si frunzulite de cimbru. Se pun jumatatile intr-o tava, pe hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 – 40 de minute (pana cand miezul capata o nuanta aurie). Din iaurt, lapte batut, sare si piper se face un sos (se poate adauga dupa gust si putin usturoi tocat). Sosul se pune pe jumatatile de vanata, se presara samburi de rodie si 2 -3 crengute de cimbru.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s