Mancare de praz cu ciuperci

Mancare de praz cu ciuperci photo

Oltenii sunt recunoscuti pentru desele retete cu praz pe care le consuma. Nici francezii nu se feresc de el si adevarul e ca e bun …bata-l prazul! 

4 portii

500 gr de praz curatat de frunzele vestede
250 gr ciuperci champignon
100 ml apa
100 ml smantana lichida
100 gr masline fara samburi
20 gr unt
O lingurita de cimbru uscat
Sare, piper
Un pumn de arahide prajite

Prazul se taie rondele si se pune la calit in putin unt. Se adauga ciupercile, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa cca 5 minute pe foc moderat (pana scade zeama lasata de ciuperci). Se adauga apa, cimbrul si maslinele si se lasa la foc mic inca 10 minute. Se adauga apoi smantana, se lasa sa dea un clocot si se stinge focul. La servire se presara cu arahide prajite (optional). E bun ca mancare in sine dar si ca si garnitura la gratar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s