4 portii
4 linguri de ulei
350 gr ciuperci
2 catei de usturoi tocati
O lingura de tarhon uscat
O lingura de cimbru uscat
O lingura de ulei de dovleac
500 ml supa de legume (sau apa)
80 gr faina de malai
50 gr parmezan ras
30 gr unt
100 gr cascaval ras
Sare, piper
O mana de patrunjel tocat
Se pune la fiert supa (apa cu putina sare) si se toarna faina de malai in ploaie amestecand continuu. Se fierbe la foc mic, amestecand pana se desprinde de pe marginile oalei. La final se adauga untul si parmezanul si se incorporeaza. Intr-o tigaie lata se incing 2 linguri de ulei si se pune jumatate din cantitatea de ciuperci taiate in bucati mari. Se lasa la foc iute (amestecand rar) cca 3 minute (pana capata putina culoare usor aramie. Se scot pe o farfurie si se repeta operatiunea cu restul de ulei si celelalte ciuperci. La final se adauga toate ciupercile in tigaie se presara usturoiul, tarhonul, cimbrul si uleiul de dovleac, se stinge focul, se asezoneaza cu sare si piper, se amesteca si se tine la cald. Mamaliga se intinde intr-o forma termorezistenta unsa in prealabil cu unt. Deasupra se pune cascavalul ras. Vasul se da la cuptorul incins la maximum pana branza incepe sa bolboroseasca. Se scoate vasul, se adauga ciupercile si se reintoarce pentru un minut in cuptor. (cat sa se reincalzeasca ciupercile). Se presara verdeata si se serveste calda.