Ardei umpluti cu naut si cus cus

Ardei umpluti cu naut si cus cus photo

2 portii 

4 ardei grasi
100 gr cus cus
O ceapa tocata
½ morcov tocat
O lingura de seminte de chimen
O conserva mica de naut (240 gr)
150 gr branza telemea
Un pumn de stafide (sau merisoare)
350 gr supa de legume
Sare, piper
Ulei de masline

Ardeii se spala, se taie capatul dinspre cotor si se curata de acesta, seminte si nervuri. Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei de masline timp de 3 minute apoi se adauga cus cus-ul, chimenul si supa, se asezoneaza si se lasa la foc mic 5 minute. Dupa ce a fiert se lasa la racorit si se amesteca intr-un bol cu nautul, branza faramitata si stafidele (merisoarele). Apoi se umplu cei 4 ardei si se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la cuptor la foc mare (200 de grade) pentru cca o ora. Merg minunat cu un sos din iaurt cu busuioc tocat, sare, piper si un pic de zeama de lamaie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s