Paste a la Formiana

Paste a la Formiana photo

Paste pentru oamenii care nu vor sa se complice. Aceasta reteta evident provenita din Italia, (orasul Formia regiunea Lazio) se face cu pastele nefierte. Asa ca nu va puteti dori ceva mai simplu daca va e pofta de mancare italiana…. 

2 portii

250 gr paste
50 gr de parmezan ras (optional)
30 gr unt
400 ml rosii bucati (o conserva)
3 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
2 – 3 rosii coapte taiate in felii
Sare, piper, oregano

Se mixeaza un sos din rosiile in conserva cu usturoi, sare, piper, orgeano si ulei de masline. Se incorporeaza pastele (crude) si se amesteca bine. Intr-un vas de Jena tapetat cu unt se pun felii de rosii (pe fund si pe margini) Se toarna amestecul de paste, se niveleaza iar deasupra se mai pun cateva felii de rosii. Se stropeste totul cu ulei de masline si se da la cuptorul incins la 220 grade pentru o ora. Se lasa sa se raceasca cca 5 minute, apoi (optional) se presara cu parmezan ras.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s