Garnitura de varza chinezeasca (bok – choy)

Garnitura de varza chinezeasca photo

Varza de china o stiti cu totii din magazine. Am avut surpriza sa gasesc de curand varianta “baby” a acestei legume (numita la origini si Bok Choy). E frageda si sanatoasa si se prepara super simplu.

Se taie cotorul verzutelor si apoi se maruntesc dupa gust. (eu le-am lasat bucati mai marisoare) Intr-un vas incapator se pune la calit putin ulei de masline apoi bucatile dinspre radacina (care sunt mai fibroase si necesita un timp un pic mai lung de calire). Dupa cca 2 – 3 minute se adauga 2 catei de usturoi tocati, sare si piper dupa gust. Se pun in vas si restul bucatilor de varza. Se amesteca cateva minute (cam 5) apoi se dreg cu putina zeama de lamaie (si sare si piper daca mai e nevoie). Pentru o varianta si mai dietetica varza poate fi gatita la aburi si amestecata ulterior cu putin unt si asezonata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s