Gogonele pane

Gogonele pane photo

Poposite pe la noi tocmai din sudul Statelor Unite ale Americii (cu o tenta mediteraneana data de mozarella) aceste “deep fried green tomatoes” sunt varianta vegetariana a celebrului “deep fried southern chicken”(adica pui fript sil sudist) . Daca doriti sa le dati o nota carnoasa (poate in perioada postului vi se face dor de gustul carnatilor…), puteti amesteca in faina si un varf de cutit de boia afumata si niste praf de usturoi.

4 portii

4 gogonele medii
2 oua
100 gr pesmet
240 gr mozarella di bufalla
O mana de frunze de patrunjel
2 linguri de faina
½ lingurita sare
½ lingurita zahar
100 ml ulei ulei
Sare, piper

Gogonelele se spala si se taie in trei felii mai grosute (cca 1 cm) – fara a se folosi capetele. Se face un amestec de faina cu sare, piper si zahar (ca sa echilibreze aciditatea) si optional si boia afumata si praf de usturoi. Se dau apoi feliile de gogonele prin acest amestec de faina, apoi prin ou batut si la final prin pesmet. Se frig la foc moderat intr-o tigaie in care s-a incins ulei, cate 30 – 40 de secunde pe o parte (pana capata o culoare rumena). Se scot pe un servet de hartie la scurs dupa care se servesc cu mozarella rupta in bucati si frunze de patrunjel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s