Ragu mixt

Ragu mixt photo

Literatura defineste acest fel (de origine italiana) drept un sos pentru paste, pe baza de carne. (Nu va fi rau nici cu ciuperci in loc de carne). Va fi insa foarte potrivit si alaturi de cartofi sau orez. Simplu la el este faptul ca totul se face in acelasi vas…iar gatitorii stiu aprecia acest lucru.

4 portii

150 gr carnati semi afumati taiati felii
300 gr carne vitel/manzat taiata cubulete
300 grame piept de pui taiat cubulete
O ceapa
Un morcov
O tulpina de telina
2 catei usturoi zdrobiti
O cana de supa (sau apa)
O conserva de rosii cuburi (400 gr)
50 ml vin alb
1 crenguta de cimbru
2 foi de dafin
1 crenguta de rozmarin
O lingura de pasta de ardei
sare, piper
ulei

Se pun cubuletele de vitel la prajit intr-o oala cu putin ulei. Cand si-au schimbat culoarea se adauga puiul si feliile de carnat. Dupa 2 minute se adauga ceapa, morcovul si telina tocate si se amesteca bine. Se lasa un pic sa se inmoaie, apoi se adauga vinul. Cand alcoolul s-a evaporat (cca 1minut) se pun in oala restul ingredientelor (rosii, usturoi, pasta de ardei, cimbru, dafin, rozmarin si se asezoneaza bine cu sare si piper. Se da focul mic,se acopera oala cu capac si se lasa sa fiarba marunt vreo 2 ore, mestecand din cand in cand. (Daca zeama a scazut dar vitelul nu e suficient de moale mai puteti adauga un pic de apa)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s