Cartofi copti “en papillote”

Cartofi copti in papiota photo

O sa ziceti ca nu e prima data ca ii fac… E drept. Sunt multe variante de la cele mai simple la altele mai complexe ale acestei retete dar un fapt ramane incontestabil. Ne plac cartofii copti. Si pana la urma ce e bucataritul decat o neincetata incercare de a ajunge la cele mai simple si savuroase combinatii de alimente, menite sa ne aduca bucurie si implinire. 

3 portii

6 cartofi mari
50 gr. unt
Un morcov mic
O jumatate de ardei rosu
O ceapa rosie mica
100 gr cascaval
O lingura de smantana
Sare, piper
25 gr parmezan ras

Cartofii se spala bine, se sterg si se pun la copt – inveliti individual in folie de aluminiu – la 220 de grade pentru cca 35 de minute. (Ii puteti incerca cu o furculita daca sunt patrunsi). Intre timp se calesc in putin ulei vegetal : ceapa tocata marunt, morcovul si ardeiul  tocati si se asezoneaza cu sare si piper. Asta ar trebui sa ia cca 3 -4 minute. Cand cartofii sunt facuti se desface folia, se taie prima treime a cartofului iar partea ramasa se scobeste de miez.. Acesta se amesteca in mixer (sau manual) cu legumele calite, untul, smantana si cascavalul si se asezoneaza. Se umplu cartofii si se invelesc inapoi in folie. Se dau la cuptor pentru 5 minute (la 180 de grade), se desface folia, se presara parmezanul si se mai lasa cca 10 de minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s