Paine cu cascaval la cuptor

Paine cu cascaval la cuptor photo

Bun. M-am trezit cu o paine intreaga de cateva zile in casa. Si pentru ca nu e prietenos pentru umanitate sa arunci mancarea am convertit-o dupa o metoda vazuta recent pe un site comun…. 

O paine
100 gr unt topit
Un catel de usturoi (sau fire de usturoi verde) tocati
100 gr cascaval ras
O mana de patrunjel tocat
Sare, Piper

Painea se cresteaza oblic pana aproape de baza (in asa fel incat sa formati niste romburi) . Untul se topeste apoi se amesteca cu usturoi, sare si piper. Cu ajutorul unei lingurite se toarna apoi in mod egal amestecul de unt in crestaturi. Se rade cascavalul si se pune si el in crestaturi. Se presara patrunjelul, se inveleste painea in folie de aluminiu si se da 10 minute la cuptor. Apoi se scoate folia de deasupra si se mai lasa 5 minute. E spectaculoasa de servit la masa… (Daca va ramane o bagheta intreaga nefolosita puteti incerca varianta de bagheta la gratar, care se savureaza mai complet)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s