Cubulete de dovleac glazurate

Cubulete de dovleac glazurate photo

Un  aperitiv simplu, savuros si de sezon.

O jumatate de dovleac placintar
O lingura de sos de soia
O lingura de ulei de masline
O lingurita de miere
O lingura de ulei de dovleac (optional)
Seminte de susan
Sare, piper

Dovleacul se curata de coaja (asta e partea mai grea) si se scobeste de seminte. Apoi se taie in cubulete cu latura de 2 cm. Intr-un bol incapator se pun uleiul de masline sosul de soia si mierea. Se pun cubuletele de dovleac si se amesteca pana sunt complet acoperite. Se sccot apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt (pastrati sosul din vas!), se uniformizeaza intr-un singur strat si se dau la cuptor (180 de grade) pentru cca o jumtate de ora. (Depinde de calitatea dovleacului cat de repede se patrund)  Apoi se reintorc in bolul initial unde se mai adauga uleiul de dovleac si semintele de susan. Se amesteca bine (dar cu grija) pana se acopera uniform cu susan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s