Un aperitiv simplu, savuros si de sezon.
O jumatate de dovleac placintar
O lingura de sos de soia
O lingura de ulei de masline
O lingurita de miere
O lingura de ulei de dovleac (optional)
Seminte de susan
Sare, piper
Dovleacul se curata de coaja (asta e partea mai grea) si se scobeste de seminte. Apoi se taie in cubulete cu latura de 2 cm. Intr-un bol incapator se pun uleiul de masline sosul de soia si mierea. Se pun cubuletele de dovleac si se amesteca pana sunt complet acoperite. Se sccot apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt (pastrati sosul din vas!), se uniformizeaza intr-un singur strat si se dau la cuptor (180 de grade) pentru cca o jumtate de ora. (Depinde de calitatea dovleacului cat de repede se patrund) Apoi se reintorc in bolul initial unde se mai adauga uleiul de dovleac si semintele de susan. Se amesteca bine (dar cu grija) pana se acopera uniform cu susan.