File de cod cu sos de smantana

FIle de cod cu sos de smantana photo

Pentru 4 persoane

800 gr. file de cod
200 ml smantana
2 catei de usturoi
2 linguri de capere scurse
Zeama de la o jumatate de lamaie
Un varf de cutit de fulgi de chilli
Sare, piper
Ulei

Pestele se spala , se zvanta si se asezoneaza cu sare si piper. Se pune la prajit intr-o tigaie non aderenta in care s-a incins un pic de ulei cate 3 -4 minute pe fiecare parte. Se scoate si se tine la cald. In tigaie se pune usturoiul la calit usor, se adauga smantana, caperele, zeama de lamaie si se asezoneaza. Se adauga pestele, se lasa sosul sa dea in clocot dupa care se stinge focul si se acopera. Se serveste ornat cu fulgi de chilli, alaturi de orice garnitura (legume, cartofi, orez) sau salata preferata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s