Piure de cartofi cu naut

Piure de cartofi cu naut photo

Daca va doriti cremozitatea unui piure cu mai multe elemente nutritive incercati aceasta varianta… 

2 portii

O conserva mica de naut (sau o jumatate de cana cu boabe de naut uscate – lasate la inmuiat cateva ore)
2 cartofi mari
50 gr unt
2 linguri de cozi de ceapa verde tocate (sau alta verdeata dupa gust)
Cateva boabe de piper rosu pentru decor
Sare, piper

Nautul se fierbe in apa cu sare si se lasa la scurs (pastrati cca 50 ml din lichidul in care a fiert). Cel din conserva se scurge pastrand si aici lichidul. Cartofii se decojesc, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana sunt moi. Se lasa apoi la scurs. Intr-un blender se amesteca toate ingredientele impreuna cu untul si lichidul pastrat. Se amesteca apoi cu verdeata si se decoreaza cu boabe de piper.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s