Orez carbonara

Orez carbonara photo

…si mi-am zis: daca pastele carbonara sunt asa de celebre si apreciate de ce nu ar fi bun si un orez cu sosul respectiv. Si (pe cuvant de cercetas!) si aceasta varianta merita incercata… 

2 portii 

250 orez integral (2 plicuri)
150 gr bacon taiat cubulete
2 oua
150 gr smantana
40 gr parmezan
Sare, piper,
20 gr unt
¼  cana cozi de ceapa verde tocate
O mana de patrunjel verde tocat

Orezul se pune la fiert  in apa cu sare (dupa indicatiile de pe ambalaj). Baconul se pune la calit in unt pana devine crocant. Se adauga cozile de ceapa si se amesteca 1 minut cu baconul. Se adauga orezul, se amesteca ( sa se acopere bine cu unt topit si sa se incalzeasca) apoi se stinge focul si se adauga ouale batute cu smantana si parmezan. Se adauga patrunjelul se asezoneaza si se amesteca. Se acopera si se lasa cateva minute. (Caldura orezului va gati oul fara sa-l faca papara). Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s