Tarta cu branza de capra si ardei copti

Tarta cu branza de capra si ardei copti photo

O idee noua pentru o tarta aperitiv cu aluat fraged. 

Blat:
150 gr faina
75 gr unt rece taiat cubulete
20 gr apa rece
Umplutura:
O ceapa rosie
Un ardei kapia copt si taiat julien
12 masline fara samburi tocate
Un catel de usturoi
100 gr branza de capra
2 oua
100 ml de smantana fermentata
2 linguri de lapte
½ lingurita de seminte de fenicul
Sare, piper cayenne
20 gr unt

Se incinge cuptorul la medium (180 de grade).
Aluatul se face la fel ca in reteta de Tarta cu spanac si branza. Se caleste ceapa taiata marunt cu putina sare si piper cayenne. Se adauga ardeiul si semintele de fenicul si se lasa 3 – 4 minute la foc domol. Cand aluatul s-a racit un pic se umple forma de tarta cu branza faramitata si maslinele tocate. Deasupra se toarna ouale batute cu smantana si lapte la care s-au adaugat ceapa cu ardeiul racite. Se da tarta la cuptor pentru cca 25 de minute, pana se rumeneste usor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s