Vinete umplute (Imam Bayildi)

Vinete umplute (Imam Bayildi) photo

2 portii

2 vinete
½ ardei
O rosie coapta
O ceapa mica
2 catei de usturoi
O mana de patrunjel tocat
20 gr parmezan ras
Ulei de masline
Sare, piper

Vinetele se spala, se curata de o parte din coaja (tip „zebra”) si se taie pe lung in doua jumatati egale. Se scobesc de miez cu o lingura. Se pun la prajit in ulei incins, la foc iute, cate 30 de secunde pe fiecare parte. Apoi se scot pe un servet de hartie si se asezoneaza cu sare si piper. Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei, se adauga ardeiul taiat marunt. Dupa 2 minute se adauga rosia taiata cubulete si usturoiul maruntit. Se drege de sare si piper si se lasa cca 6 minute la foc mediu ( pana scade zeama). Intr-o tava, pe hartie de copt se pun jumatatile de vanata care se umplu cu amestecul de legume. Se dau la cuptor 30 de minute la foc mediu (180 de grade). La final se presara patrunjelul tocat. (Noi suntem fani branza asa ca la sfarsit eu am pus si niste parmezan ras desi nu exista in varianta originala)

Advertisements

One thought on “Vinete umplute (Imam Bayildi)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s