Tarta simpla cu mere

Tarta simpla cu mere photo

Tot o amintire din Grecia va ramane si acest desert, nu pentru ca ar fi vreun fel traditional elen ci pentru ca Adriana il facea in 2 timpi si 3 miscari pentru copiii ei si pentru copiii din noi….

1 kg de mere
4 oua
4 lg de faina
6 lg de zahar
O lingurita de scortisoara macinata
200 ml frisca

Merele se curata de coaja si seminte si se taie felii subtiri. Se amesteca apoi cu 2 linguri de zahar si scortisoara si se intind intr-un singur strat, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor (180 de grade) pentru 20 de minute. Se scot apoi si se lasa la racorit.
Ouale se bat bine cu zaharul ramas, se incorporeaza faina si se toarna aluatul format peste mere. Se niveleaza si se da din nou la cuptor pentru 25 de minute (sau pana cand scobitoarea infipta in mijlocul tartei iese curata). Se lasa la racit prajitura, apoi se intoarce pe un tocator de lemn sau plastic si se acopera cu frisca batuta.

Simplu! Delicios!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s