Feta coapta

Feta coapta photo

Unul din nelipsitele feluri pe care le comandam in Grecia era invariabil feta coapta. Si inca nu am reusit sa ne hotaram care e mai savuroasa. Cea simpla numita si “Feta saganaki”sau cea bogata – “Buiurdi” 

per portie

Varianta 1
100 gr feta (telemea)
1/2 rosie taiata felii
Felii de ardei iute
Un strop de ulei de masline
Piper, boia, oregano

Varianta 2
100 gr feta (telemea)
1/2 rosie taiata felii
50 gr cascaval ras
Felii de ardei iute
Un strop de ulei de masline
Piper, boia, oregano

Branza feta se taie in felii subtiri si late. Se unge fundul vasului (daca nu aveti de teracota este buna si o tigaita mai mica) cu un pic de ulei de masline. Se pune branza feta, felii de rosii si de ardei iute, boia si oregano. La varianta a doua, deasupra se presara cascavalul ras. Se da la cuptor 15 minute la 200 de grade. Se serveste fierbinte!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s