Frigarui de pui cu bacon

Frigarui de pui cu bacon photo

Desi nu cred sa aibe origini grecesti acest preparat l-am intalnit totusi, pentru prima data la o taverna (a lui Paul din satul Parthenonas – Sithonia – sat de munte refacut de investitori englezi) comandand souvlaki de pui. Asa ca in mintea mea e absolut in regula sa il trec pe lista de aperitive simple din bucataria elena…

8 felii de bacon taiate in 3
250 gr piept de pui
1 lingurita de praf de curry
Piper

Pieptul de pui se taie in dreptunghiuri cu laturile de 1 cm si lungimea egala cu latimea feliilor de bacon. Se pudreaza apoi cu praful de curry si piper si se amesteca bine. Se invelesc bucatile de piept de pui in bacon si se fixeaza cu scobitori (sau se insiruie pe frigarui de lemn – inmuiate inainte cca 10 minute in apa). Se dau apoi la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute (sau se frig pe gratar).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s