Zucchini prajiti (kolokythákia)

Zuchini prajiti photo

Un  aperitiv foarte simplutz…, savuros si des intalnit in meniurile restaurantelor cu specific grecesc.

Pentru un zucchini mediu
2 linguri de faina
Sare, piper
150 ml ulei vegetal

Zucchinii se spala, se taie felii subtiri (cam de 3 mm) se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare timp de 30 de minute apoi se scurg de lichidul lasat. Se dau prin faina amestecata cu sare si piper si se prajesc in baie de ulei pana devin usor maronii (cca 30 de sec pe o parte). Se scot pe un servet de hartie. Traditional se mananca cu mujdei de usturoi dar sunt foarta buni si cu un sos de iaurt (sau Sos tzatziki).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s