Linte verde cu sparanghel, merisoare si telemea

Linte verde cu sparanghel merisoare si telemea photo

4 portii

O cana de linte verde
200 gr sparanghel
3 fire de ceapa verde taiata rondele
100 gr branza telemea
100 gr ardei copti
2 lingurite otet de mere
O lingura de crema de otet balsamic (optional)
2 linguri de ulei
O lingurita de unt
25 gr merisoare
Sare, piper

Lintea se spala si se pune la fiert in 3 cani de apa cu sare pentru cca 25 de minute. Cand este fiarta (trebuie sa ramana ferma) se scurge. Sparanghelul se curata de partile fibroase se taie in jumatati si se fierbe (la abur) cca 5 minute. Apoi se amesteca (cat e fierbinte) cu un pic de sare si un cub de unt. Intr-un bol se face o vinegreta din ulei, otet, merisoare, ceapa verde, sare si piper. In acest sos se amesteca bine lintea si ardeii copti taiati marunt. Se pun apoi in vasul de servit. Deasupra se aseaza sparanghelul si se faramiteaza telemeaua. Se ornamenteaza cu otet balsmic turnat in fir subtire (optional)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s