Paste “primavera”

Paste primavera photo

2 portii 

250 gr paste tagliatelle
150 gr. buchetele de broccoli
Un dovlecel mic
150 gr mazare
100 ml apa
200 ml smantana
O lingura de sos pesto
50 gr de parmezan ras
O lingura de busuioc proaspat tocat
20 gr unt
Sare, piper

Dovelecelul se spala si se taie cubulete. Broccoli se spala si se taie in buchetele mici. Se pun legumele la calit in unt pe foc moderat. Dupa un minut se adauga 100 ml apa iar cand aceasta a inceput se fiarba se adauga mazarea. Se drege de sare si piper si se lasa pe foc cca 5 minute. Apoi se adauga smantana, se aduce la punctul de fierbere si se face focul mic. Se incorporeaza jumtate din parmezan si sosul pesto si se mai amesteca amesteca 1 minut. (Aici sosul poate fi gata de a intampina pastele sau – cum am facut eu – il puteti pasira). Oricum se tine la cald pana sunt gata pastele. Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet. Cand sunt fierte se scurg (fara sa se clateasca) si se amesteca cu sosul de legume. Se pune in farfurii si se presara restul de parmezan si busuiocul tocat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s