Salata de fasole verde cu rosii cherry si menta

Salata de fasole verde cu rosii cherry si menta photo

4 portii

600 gr fasole verde
3 lg de menta proaspata tocata
2 lg ulei de masline
300 gr rosii cherry colorate
O ceapa rosie medie feliata subtire
2 lingurite otet de vin rosu (sau dupa gust)
Sare, piper

Fasolea verde se curata de capete, se spala, se rupe in bucati de cca 4 cm si se fierbe intr-o cratita cu apa clocotita, unde s-a adaugat, in prealabil, o lingurita de sare la cca 1,5 l de lichid. Se lasa la fiert cca 8 minute, apoi se scurge. Intr-un bol de servit se amesteca cat este inca fierbinte cu ulei, menta si un praf de sare. Rosiile cherry (eu am folosit colorate dar sunt foarte bune si doar cele rosii) se taie in jumatati, ceapa in felii subtiri. Cand fasolea s-a racorit (dupa cca 15 minute) se amesteca celelalte legume, se adauga otetul si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. So simple….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s